Imagotyypit ovat 10 eri kategoriaa, joihin kaikki ihmiset (ja itse asiassa eläimet, kasvit ja esineetkin!) voidaan luokitella. Kukin tyyppi siis koostuu tiettyjen muotojen ja mittasuhteiden yhdistelmästä.  Esimerkiksi "Kuningatar"-tyypissä yhdistyvät kapeat ja terävät linjat pitkiin, liioiteltuihin mittasuhteisiin.


Tyyppien sisällä on toki vielä valinnanvaraa sen suhteen, miten haluat tyyliäsi toteuttaa. Tarkoitus ei ole millään lailla kieltää yksilöllisyyttäsi, vaan antaa suuntaviivat mm. siihen, millaiset muodot, kokoskaala ja materiaalit toimivat parhaiten fyysisen olemuksesi kanssa. Voimme myös miettiä mihin suuntaan haluat lähteä viemään omaa tyyliäsi tyyppisi sisällä. Esimerkiksi "Seikkailija"-tyyppi sisältää monia erilaisia alatyyppejä: boheemi hippi, fyysinen atleetti, rockhenkinen muusa, rento mutta jotenkin aina-niin-cool "valokuvamalli", jne. 


Imagotyypeillä on sekä "tekniset" nimet että arkikielisempiä, kuvaavampia nimiä. Perustyypit ovat: Dramaattinen, Luonnollinen, Klassinen, Nuorekas ja Romanttinen. Jokainen tyyppi jakautuu kahteen alatyyppiin: kookkaampaan ja kulmikkaampaan Yang-tyyppiin ja pienempään ja pyöreämpään Yin-tyyppiin. Alla tyypit ja muutama esimerkki filmitähdistä eri aika-/ikäkausilta:


Yang-Dramaattinen ("Kuningatar"): Lauren Bacall, Krysten Ritter

Yin-Dramaattinen ("Jumalatar"): Ava Gardner, Rachel Weisz


Yang-Luonnollinen ("Seikkailija"): Vanessa Redgrave, Blake Lively

Yin-Luonnollinen ("Naapurintyttö"): Carole Lombard, Kaley Cuoco


Yang-Klassinen ("Seurapiirirouva"): Meryl Streep, Keira Knightley

Yin-Klassinen ("Prinsessa"): Grace Kelly, Isla Fisher


Yang-Nuorekas ("Kapinallinen"): Liza Minnelli, Zooey Deschanel

​Yin-Nuorekas ("Sähikäinen"): Bette Davis, Jenna Coleman


Yang-Romanttinen ("Femme fatale"): Vivien Leigh, Archie Panjabi

Yin-Romanttinen ("Pin-up-tyttö"): Marilyn Monroe, Kat Dennings Jokaiselle imagotyypille löytyy asuja kaikenlaisiin elämän tilanteisiin: arkeen, juhlaan ja vapaa-aikaan. Ihmisen tyyppi ei muutu iän myötä, joten oman tyypin löytäminen antaa kestävät suuntaviivat imarteleviin asuvalintoihin.

​Imagotyypit

Kuinka imagoanalyysi tehdään


​Imagoanalyysi tehdään arvioimalla asiakkaan kasvojen ja vartalon useaa eri osa-aluetta (pääasiassa luustoa, vartalotyyppiä ja kasvonpiirteitä). Näistä tehdään yhteenveto, jonka perusteella selviää asiakkaan imagotyyppi. Tämän jälkeen käydään läpi ao. tyypin perusasiat ja suositukset vaatteisiin, asusteisiin, kuvioihin, väriyhdistelmiin ja hiustyyliin. Koska jokainen ihminen on yksilö, katsomme myös millä tavalla asiakkaan tulisi muokata suosituksia, jotta ne imartelisivat häntä parhaalla mahdollisella tavalla. (Tällaisia kohtia ovat usein esimerkiksi lahkeen leveys, housujen/hameen vyötärö, kaula-aukot ja korut). Lopuksi asiakas saa kirjalliset ohjeet imagotyyppinsä toteuttamisesta. Imagoanalyysi kestää noin 2 tuntia.


Käytännössä imagoanalyysi voidaan toteuttaa joko studiollani tai etänä, esimerkiksi Skypen kautta. Etäanalyysissä tarvitaan kuvia asiakkaan kasvoista ja vartalosta; ota yhteyttä niin lähetän sinulle ohjeet kuviin! Studioanalyysiä varten ei ole pakko ottaa mitään kuvia, mutta hyvin mielelläni näen sinusta kuvia erilaisissa asuissa, jos mahdollista. Jos otat joitain kuvia jo kotona olevista vaatteistasi (ylläsi), voimme samalla katsoa mitkä niistä toimivat ja miksi.

Imagoanalyysi


Mitä se on ja mitä hyötyä siitä onVäri- ja imagoanalyysi ovat tasan sama asia, mutta hieman eri näkökulmista katsottuna. Molemmissa tärkeimpänä ajatuksena on se, että ensin selvitetään millaisista komponenteista ihmisen oma fyysinen olemus koostuu, ja sitten toistetaan noita samoja elementtejä kaikessa mitä hänen ylleen laitetaan. Toisin sanoen, kun värianalyysissä tutkitaan millaiset värin ominaisuudet ihmisen omassa ihossa on, imagoanalyysissä perehdytään siihen millaisista muodoista ihminen koostuu. Näitä samoja muotoja toistamalla päästään harmonisimpaan lopputulokseen, jolloin vaatteet, asusteet ja vaikkapa hiustyyli ovat imartelevassa tasapainossa ihmisen itsensä kanssa.​​ Hyödyt ovat hyvin samanlaisia värianalyysin hyötyjen kanssa: riitelevien elementtien poistaminen pukeutumisesta poistaa myös epätoivottuja efektejä (esim. että ihminen vaikuttaa "kuristuvan" oikeastaan aivan oikeankokoiseen, mutta vääräntyyliseen jakkuun, näyttää "jalattomalta" liian pitkässä hameessa, tai oudon suttuiselta ja vanhemmalta pehmeän kiharassa hiustyylissä) ja ajan mittaan vaatevarastosta tulee yhtenäisempi. Silloin eri osat sopivat keskenään yhteen eikä kaappi ole enää täynnä ilman, että sieltä löytyy mitään päälle- pantavaa. Tietysti tämä vaikuttaa myös niin, ettei ihmisellä vaikuta olevan useampia "tyylipersoonallisuuksia", vaan hänellä on yhtenäinen visuaalinen linja, eli selkeä imago.