Suurin piirtein samaan aikaan kuin "löysin" 12 Blueprints:in, tulin myös tietoiseksi David Kibbe:n mahtavasta Metamorfoosi-menetelmästä. Tässä menetelmässä on sama lähtökohta tyylin analysointiin kuin värianalyysissäni värisäyjen analysointiin: ihmisen omat "rakennuspalikat". Tämän vuoksi moni meistä värianalyytikoista on valinnut juuri jonkin Metamorfoosiin perustuvan työkalun tyyliasioiden kuntoon pistämiseen. Kollegani Rachel Nachmias on kehittänyt menetelmästä hieman käytännöllisemmän ja nykynaista palvelevamman version, ja käytyäni Rachelin kurssin, pystyin keväällä 2018 toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni myös imagoanalyysin tarjoamisesta. 

Tulevaisuuden haaveena on järjestää usein kyseltyjä koulutuksia.

Mistä nimi Flow with Nature?


Nimi viittaa siihen, että ihminen näyttää parhaalta silloin, kun hän käyttää sävyjä, jotka ovat harmoniassa hänen oman värityksensä kanssa, eli "menee virran mukana", arvostaa sitä mitä luonto on hänelle antanut ja ottaa siitä kaiken irti, sen sijaan, että taistelisi vastaan ja yrittäisi väkisin olla joku muu.


Nimi viittaa myös ns. flow-tilaan, jossa kaikki sujuu kevyesti ja helposti, kuin itsestään. Tavoitteena on, että omien sävyjen ja linjojen löytämisen jälkeen asiakkaan elämä ajan mittaan helpottuu helpottumistaan, kun ostospäätösten teko helpottuu, hankinnat sopivat loistavasti kantajalleen ja myös keskenään yhteen.

Kuka, Mitä, Miksi

Flow with Naturen tarina


Nimeni on Johanna Järvinen, ja perustin Flow with Naturen helmikuussa 2014, koska rakastan värejä ja haluan auttaa ihmisiä näkemään ja luomaan väriharmoniaa ja nauttimaan tuloksista.


Olen tutkinut erilaisia värianalyysimenetelmiä, mutta vasta 12 Blueprints-verkkosivut löydettyäni tajusin, että väreissä todella on sellaista taikaa, mihin olin aina vaistomaisesti uskonut, mutta mitä muut analyysi- menetelmät eivät mielestäni olleet saaneet tuotua esiin. 12 Blueprintsin Christinen tarkka silmä ja kriittinen ote, puhumattakaan siitä kuinka paljon työtä hän on valmis tekemään tulosten eteen, yhdistettynä tarkkoihin 12 Tone-paletteihin veivät värianalyysin sille tasolle, mistä olin aina haaveillut. Kun Christine sitten ryhtyi kouluttamaan uusia analyytikkoja, päätös oli helppo. Syyskuussa 2013 kävin Kanadassa Christinen koulutettavana ja tuloksena syntyi Flow with Nature.